Hmm, bananenbrood! Een lekker tussendoortje en een goed alternatief voor een standaard ontbijt of lunch. Een leuke bijkomstigheid is dat het makkelijk en snel te maken is. Er zijn verschillende varianten en je kunt alle kanten op met de ingrediënten. Met dit recept maak je in nog geen twee uur een gezond bananenbrood met havermout, zonder suiker.
Ingrediënten voor een bananenbrood met havermout
- 3 bananen
- 2 eieren
- 150 gram havermout
- 50 gram (ongezouten) roomboter
- 3 theelepels kaneel
Dit heb je ook nodig
- Een cakeblik of taartblik
- Bakpapier of extra boter
- Een keukenmachine, foodprocessor of staafmixer
- Een oven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij drie bananen in stukjes en prak ze met een vork
- Doe de bananenpuree samen met de roomboter, havermout, eieren en kaneel in je keukenmixer
- Mix de ingrediënten totdat het één geheel is, dit vormt het beslag
- Bedek een cakeblik of taartblik met bakpapier of vet de bodem en randen in met roomboter
- Doe het beslag in het cake- of taartblik
- Zet het beslag voor 45 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat het bananenbrood nog minstens een uur afkoelen
Ook lekker
Bananen zijn van zichzelf al redelijk zoet. Daardoor is dit bananenbrood al lekker zonder toevoeging van extra suiker. Je kunt ervoor kiezen om nog wat kristal- of basterdsuiker toe te voegen als je het beslag maakt. Gezondere opties zijn ahornsiroop of dadels.
Enjoy!